کارشناس انرژی گفت: در ایران با اعطای یارانه خوراک ارزان و تبدیل گاز به متانول، درآمد دولت به شدت کاهش یافته است، زیرا ارزآوری دولت از محل صادرات گاز طبیعی به صورت خام، بسیار بیشتر از تولید متانول است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: خوراک و گاز ورودی برای این صنعت بسیار حیاتی است و زیبنده نیست برای کشوری مانند ما که از چنین حجم ذخایر گازی برخوردار است، هر ساله در فصل برودت هوا اعلام شود که مثلا ممکن است گاز فلان صنایع محدود یا حتی قطع شود که این بدترین کار ممکن است.
یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار مشورت دولت با کارشناسان و انجمنهای تخصصی برای حل مشکلات تولید شد.
رئیس گروه انرژی مرکز پژوهشهای مجلس گفت: با توجه به ناترازی گاز در کشور، افزایش ظرفیت پتروشیمیهای متانولی به اقتصاد ملی آسیب میزند و باید پتروشیمیهای با خوراک مایع ایجاد کنیم.
پروژه احداث متانول دوم شرکت پتروشیمی خارک با ظرفیت ۱/۴ میلیون تن در سال در دستور کار این شرکت قرار گرفته است. پتروشیمی خارک یکی از بزرگترین شرکتهای پتروشیمی فعال در تولید متانول است که به دلیل قرارگیری در خلیج فارس از ارزش افزوده بالاتری نسبت به سایر پتروشیمیهای هم گروه برخوردار است.
دولت مصوبه مربوط به تعیین فهرست مواد و محصولات معدنی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت خام و نیمهخام مشمول معافیت مالیات بر درآمد حاصل از صادرات آنها را ابلاغ کرد.
بالای ۹۰ درصد تولید متانول در کشور صادر میشود، به همین دلیل در صنعت متانول قیمتگذاری دستوری وجود ندارد و متانول ایران توسط قیمت متانول جهانی قیمتگذاری میشود.
طرح بازیافت دی اکسید کربن از ریفرمر واحد متانول شرکت پتروشیمی فن آوران در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی و صیانت از منافع ذینفعان، در دستور کار قرار گرفت و در حال ورود به مراحل عملیاتی است.
در تکمیل زنجیره ارزش و واحدهای MTP به دلیل هزینه بالای تولید پروپیلن از این روش برای متانول سازان ایرانی تولید پروپیلن گرانتر در می آید، در حالیکه قیمت جهانی پروپیلن ارزانتر از آنست.
از آنجا که بخش عمده ارز آوری کشور در گرو تولید و فروش محصولات تولیدی پتروشیمیها میباشد، الزامی است دولت در خصوص قیمت یوتیلیتی مصرفی آنها به بازنگری و به کنترل هر چه بیشتر قیمت آن بپردازد.
کارشناس ازدیاد برداشت نفت گفت: صدور بی رویه مجوز برای توسعه پتروشیمیهای تولیدکننده متانول، سبب افزایش ناترازی گاز در کشور شده و اگر این روند ادامه یابد، صادرات گاز کاهش مییابد.
۱۵ بازار برتر پتروشیمی در سرتاسر جهان در حال رونق یافتن است و شاهد رشد عظیم بازیگران کلیدی تا سال ۲۰۲۸ خواهیم بود. DIGITAL JOURNAL از رونق برخی بازارهای پتروشیمی در سراسر جهان خبر داده و در گزارشی نوشت: مطالعه تحقیقاتی جدید و تحلیل ۱۵ بازار برتر پتروشیمی ۲۰۲۲ بر اساس روندهای بازار شامل محرک ها، محدودیت ها، فرصت ها، تهدیدها، چالش ها و فرصت های سرمایه ...
صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از بخشهایی که بیشترین ارزآوری را در سالهای تحریم داشته، همیشه پرخبر بوده است و کارشناسان برنامههای زیادی برای توسعه آن تدوین کردهاند؛ اما این اتفاق نیفتاد.
گروه سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس و اتحادیه سراسری تأمین نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی به منظور تسهیل ارتباط میان واحدهای تولیدی بالادستی و پایین دستی صنایع پتروشیمی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.